Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2018 11:11 - Вучето става орисница
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1429 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.08.2018 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колкото и разгулно, егоистично, феминистко, неконвенционално и просташки да живее една жена, която и дума не иска да чуе за деца и “живели те щастливо до края на света”, все ще се намери някоя бременна приятелка, която да я прикотка в мрежите на семейните и балкански традиции с умолителното: „Ама нали ще дойдеш на погача на бебето? Моля теееее“.

Казваш “да”, понеже я гледаш, че е много бременна и се поти постоянно и, отгоре на всичко, й се пуши и й се пие водка, та две не види, и просто няма как да й откажеш. Все пак ти е приятелка, eдна от двете най-добри, и й съчувстваш. Все пак, в радост и болка, докато смъртта ви раздели, нали така сте си обещавали, още преди да се запознае с оная върлина, мъжа й, който отначало беше много як и супер секси, ама впоследствие стана домошар и си оформи лицевото окосмение в стила на Лионел Меси.

Та мисълта ми е, че приятелките са преди всичко – даже преди следобедните коктейли и срещите, уговорени в Tindеr. А това ще рече, че дори да си си направила уговорка с някой, който страшно прилича на Крис Хемсуърт, веднага го зарязваш въпреки обещаващата гледка, която предлагат стегнатите му дънки, и тръгваш да спасяваш Приятелката, понеже току що ти е звъннала, за да ти каже, че са й изтекли водите и има разкритие, което е… Колко е, питаш.

Ами, вика, колкото разстоянието между показалеца и средния пръст като правиш знака на победата V. „Обаче вертикално или хоризонтално?, питам аз, все едно че съм експерт. “И в двете посоки, кучко!”, пищи тя в телефона. Добре де, стига с тая врява, разбрахме, че пак ще се ражда.

И се роди. Второ момиченце. Целенасочено пропускам между ушите си драмата с терзанията и уговорките на кого от останалите живи баби и дядовци да се кръсти детето (макар че аз лично предложих да я кръстят като по-голямата й сестра, за да не им бъркаме имената).

В крайна сметка бингото спечели тъстът, а аз прилежно си записвам избраното име нa айфона, защото е сложносъставно и не искам следващият път, когато ги видя с количката по града, да изтърся нещо от рода на “Ауу, колко е сладка само малката Анастасия-Елена!”, когато тя всъщност се казва Благовеста-Мария.

Виждаме се преди няколко дни с Приятелката, която всъщност се казва Мимето, в барче на центъра. Докато тя кърми, придобила самочувствие от всичките тези моделки, полицайки и лесбийки, които, за да го набият на пуританите, правят същото на публични места (а някои кърмят даже, докато яздят кон и сменят предна гума на Волво, заклевам се, виждала съм такива видеа!), аз се наливам с джин със сода.

Макар че са минали около 20 дни от раждането на детето със сложно-съставното име, съвсем не съм психологически подготвена, когато Мимето казва, че идната неделя съм канена на погача у тях. Веднага казвам добре, защото първоначално чувам “просеко”, а когато осмислям какво всъщност е казала, вече е късно да си върна думите назад. По-късно, вече когато съм си вкъщи, театрално развявам полите на домашното си кимоно и търся някакво сносно порно онлайн, се опитвам да се самоуспокоя: Погача-просеко, колко пък може да е голяма разликата!

Ама се оказва голяма. Разбирам го в неделя.

https://mamamia.bg/v-detskata/ama-nali-shte-dojdesh-na-pogacha-na-bebeto/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 688376
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930