Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2018 12:59 - Вучето ни отвежда на разходка из Париж на гейовете
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 736 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Казват, че Париж е перфектното място да се влюбиш.За това не знам – аз съм се влюбвала на семинар по социо-лингвистика, два пъти в бар и веднъж в магазин за дограма. Но иначе да, вярвам, че е така – градът предлага романтика, страст и красиви гледки в неизчерпаеми количества.

 

Това, разбира се, го прави предпочитана туристическа дестинация за хетеросексуални двойки от цял свят, които нямат нищо против да се редят четири часа на опашка за билети за изложба в Petit Palais, щом се държат за ръце и се отъркват един о друг. После – разходка по стъпките на Адел по моста Александър III, по време на която се снимате с чернобял филтър на камерата, за да може оптимално да се доближите до атмосферата в клипа на Someone Like You, обиколка на Монмартър (жалко – без токчета заради паветата), а когато сте в парка Бют Шамон – “Мило, нека да наемем лодка, за да се доближим повече до водопадите!”

Париж на хетеросексуалните наистина е вълнуващ, и спираш дъха, и ухаещ на кроасани, и дъждовно-сантиментален, и… Но стоп! Стига с тези клишета, подхранвани от фотографиите на Робер Доано и масовия вкус! Ако искате да видите града с други очи, нека ви отведа на разходка из Париж на… гейовете. Спокойно, не хапят! Или ако хапят, го правят закачливо и в нарочни за това места.

Едно от тези места е Le Dйpфt. Това е най-голямата „задна стаичка” в Европа и се намира на парижката rue des Ours в трети район, където в еротично-стряскащата обстановка, наподобяваща средновековна тъмница, забавлението и съприкосновението с пениси от всякакъв калибър е гарантирано срещу 8 евро за вход в следобедните часове и 13 евро по късна доба. Тук могат да се видят много голи тела, при това всичките добре структурирани и окъпани в божествен блясък. Всички в „депото“ се забавляват до отмала – местни и чужденци, млади и стари, мъжкари и пеперудки… И всички те плащат своите 13 евро входна такса с една единствена мисъл в главата си. И тя не е колко бакпулвер да сложат в сместа за кекса, за да им набухне…

Ако сте добре с френския, ще ви отведа в Монмартър, но не за ви нарисува карикатурен портрет някой от десетките улични художници или за да обядвате киш и рататуй, на миниатюрна масичка в бистро. Тук се намира Cabaret Michou, в което се вихри най-доброто драг шоу в столицата.Естествено, не е на нивото на шоуто, което вече няколко телевизионни сезона поред предлага Ру Пол, но има достатъчно пера, червило, токчета и изобщо кичът се предлага на килограм. Френският ще ви трябва, ако искате да разбирате смешките. А собственикът, 80-и-няколко годишният Мишу, е може би най-голямата атракция. Въпреки напредналата си възраст той продължава понякога да се фръцка не само в бара, но и по улиците на Монмартър, облечен в най-шармантните си одежди на драг кралица.

Trip Advisor и нему подобни сайтове ще препоръчат на всеки турист, който не е в града заради културните забележителности и мостовете на Сена, квартал Marais в четвърти арондисман. Тук има толкова много и нагъсто разположени гей барове, ресторанти и нощни клубове, че на практика кракът ти не може да стъпи в гей-фри зона. Някои обиждат Маре, наричайки го “гей гето”. Кварталът и лайфстайлът, който промотира, нерядко са обект на критики и атаки както извън, така и от лоното на гей общността. Но не са малко и тези, които отричат кипящият социален живот в квартала да е заплаха за френските национални ценности. За мен лично Маре има по-скоро приятната и лежерна атмосферата на малко олимпийско село. Само дето спортовете са малко по-нетрадиционни…

Що се отнася до човешкия фактор, тук съм експерт. 
А експертната ми оценка вижте тук: https://www.chr.bg/zhivot/parizh-na-gejovete/




Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Айдааааа!
06.07.2018 15:36
Вуковска обърна резбата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 688625
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930