Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2016 10:08 - Вучето се сблъсква с розов слон по време на академичен семинар
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1656 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Семинарът, на който Сестра ми ме записа БЕЗ МОЕ РАЗРЕШЕНИЕ, е толкова безсмислен и тъп, че ако беше нож, нямаше да мога да си прережа и една вена. Лекциите са безкрайно скучни, лекторите също. С едно изключение, за съжаление, твърде кратковременно.

Влизам една сутрин в залата и както винаги съм си набутала слушалките на телефона почти до вестибуларния апарат, за да не ми се налага да поздравявам или, не дай си боже, да се социализирам с някоя от подстриганите на черта, безформени и безобразно лошо облечени учителки по норвежки език от Вилнюс до Пекин, които с ентусиазъм разговарят само и единствено за това колко пъти са прочели и/или превели Ибсен и как се преподава плусквамперфект на студенти с първи език азербайджански. Поглеждам над тъмните очила към моето си място, за да се убедя, че никой не е проявил наглостта да го заеме, но моментално погледът ми е привлечен от нов елемент във вече познатата и опротивяла картинка, която представлява групата ни. Моментално получавам чувството, че като че ли в стаята е влязъл розов слон.

Новият елемент е привидно от мъжки пол, облечен е с черна риза с къс ръкав на големи колкото пулове за табла бели точки, която спретнато е загащена в клинично тесни дънки; на едното му ухо не съвсем дискретно проблясва обица с цирконий. Елементът се представя като Тимоти е невъзможно-за-произнасяне фамилно име. Обяснява, че е австралиец от полски произход, който от 12 години живее в Норвегия и се занимава със социални проучвания за интегрираността на чужденците в норвежкото общество. Както и, очевидно, с активно ЧЛЕНуване в Grindr, Scruff, Growlr и прочее мобилни приложения за гей дейтинг.

Хм, казах си, днес може пък и да е интересно и като никога да отделя десетина минути ако не да послушам, то поне да се порадвам на елемента Тимоти, който, предположих, че ако се държи по начин, релевантен на външността му, може да се окаже почти толкова забавен, колкото реалити шоуто Ru Paul’s Drag Race[1].

Само че Тимъти разочарова. Не разказа нито една смешка, не показа нито една картинка на мъж с пиърсинг на скротума по време на PowerPoint презентацията си, нито сподели забавна или поучителна лична история като, например, как веднъж, след като си направил козметична процедура за изсветляване на ануса, кучето му – млада булонка с жизнерадостен характер – го объркала със захаросан Cheerios[2] и го облизала, докато собственикът й с удоволствие и настървение мастурбирал, удобно наведен над кухненската маса. Единственият път, когато Тимоти си позволи да кръшне от правия път на академичния език и поведение, беше, за да се самонакаже с плясване по ръката, придружено с пискливо възклицания „Bad boy!”, задето за дванайсет години не се е научил като всеки истински интегриран емигрант в Норвегия да кара ски.

За щастие, остават само още три дни до края на моето мъчение. Днес, неделя, с W.W.  ще се повъргаляме на воля на градския плаж край морето в най-скъпия квартал на Осло – с вино, цигарки и обезкосмени крака. А утре, понеделник, аз ще стисна зъби и ще се престоря за пред-предпоследен път, че усърдно си водя записки по лекциите. Това, което правя всъщност, е да рисувам еректирали пениси в стила на късния Пикасо.

_____________________________________________

[1] https://www.youtube.com/watch?v=p6MRGM7x41M

[2] Зърнена закуска във формата на гевречета.


 




Гласувай:
4



1. mamkamu - :)
01.08.2016 21:06
Все забравям, от доста време насам, да споделя кефа и усмивката, които ми доставяш, когато се сблъскам с твои текстове. Е, понякога сблъсъкът прилича на катастрофа, ама нищо... :)
цитирай
2. vukovska - Ами радвам се, обаче...
01.08.2016 22:49
...да не трябва после да ти плащам обезщетение зараду наранявания от катастрофата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 687579
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930