Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 11:00 - Вучето изпада във финансова криза и с носталгия си спомня за златните зъби на покойния си дядо
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3302 Коментари: 7 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ако трябва да парафразирам Мечо Пух така, че да звучи като нещо, което е в моя стил, тогава бих казала: „Колкото по-малко, толкова по-малко!“ В случая става въпрос за пари. За какво друго. Акъл си имам. Той няма как да намалее (освен ако не настъпят някакви необратими биохимични процеси в него, в резултат на което не започна да се изпускам неконтролируемо в гащите и  не започна да се обръщам към котката си с „госпожо Петрова“). Имам си и половин бутилка чилийско вино, което ще ми стигне за тая вечер. Имам и три телевизора, които да пукна ако знам за какво са ми, но за  които плащам тройна такса за цифрова телевизия.

Обаче парите свършиха.

Нормално. I mean… след двуседмичния запой в Ню Йорк от стомана, никел и желязо да бяха кредитните ми карти, рано или късно щях да ги разкъртя. Лошото в случая не е, че съм се прибрала разорена като пропаднал пияндурник, пристрастен към хазарта, който е изгубул всичките си кинти на ротативки и блек джек, а че в скоро време не се очертават някакви постъпления! Ама съвсем никакви. (Освен ако, разбира се, не започна да продавам себе си или W.W., Бог да го поживи, като бяла робиня на богати 70-годишни бизнесмени с бляскави изкуствени зъби и увиснала кожа на задниците.)

Дотука се стигна по три причини, които мога да обобщя така:

  1. Като (почти) всеки свръхумен човек аз съм крайно мързелива и неамбициозна. Хората като мен не смятат за нужно да се „борят“ за каквото и да е в живота, понеже това е „под достойнството ни“. Борбата…не!…драпането за власт, положение, признание и пари е присъщо на посредствените мозъци. Ние от друга страна сме си самодостатъчни и смятаме, че нищо, към което логично и напълно съзнателно се е устремил с всичка сила останалият свят, не е чак толкова важно, че да си оставим питието, или книжката, или ебането наполовина, за да му обърнем внимание.
  2. Харча повече пари, отколкото мога да си позволя. И ги харча с удоволствие. Не обичам да ги инвестирам в неща, които ще ми напомнят с години за конкретната инвестиция в миналото като, например, замразени ембриони (съхранението на които струва по 900-1300 лева на година!), произведения на изкуството („Пейзаж от Самоков“ на Борис Денев сега струва само 5 бона, но след няколко години може да струва 10! А може и да си разпалите камината в студен декемврийски ден с натрошената рамка – много зависи…) или злато ( в момента тройунция се търгува за над $ 1421! Как само съжалявам, че преди 35 години, когато дядо почина, не съм имала тая възможност, а и тия правомощия, да извадя всичките златни зъби от устата му, за да мога да ги изтъргувам сега едно хубаво на борсата!)
  3. В понеделник ще ме уволнят. О да, това е сигурно. А с уволнението ще секне кранчето и на заплатата, което пък значи, че едната ми банкова карта съвсем скоро ще стане напълно ненужна.

Ето така стои положението към момента. Отворена съм към всякакви предложения, стига, разбира се, да не се състоят в такива безумни съвети като „Намери си друга работа!“ Толкова е отегчително.

Благодаря предварително.




Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Американците са тези, които първи
07.06.2015 19:26
осъзнаха, че Интернет е не само най- голямата библиотека в човешкаъа история, но и най- голямото тържище! И създадоха Интернет бизнеса!...

Още първите Интернет бизнесмени като Тери Дийн и Кори Рудл започнаха бързо- бързо да трупат милиони от Мрежата. Така се правят пари, а от заплата никой никъде не е забогатял.
цитирай
2. vukovska - Това споделено прозрение как точно ...
07.06.2015 19:51
Това споделено прозрение как точно требва да ми влезе в работа? Или не требва... Просто е споделено?
цитирай
3. vukovska - Еххх, Анонимен, как да ти го обясня. ...
07.06.2015 22:02
Еххх, Анонимен, как да ти го обясня... Няма да ме разбереш така или иначе. Комбинацията от W.W., шампанско и сълзи си заслужава не до Ню Йорк, а на Луната да идеш. Майната им на парите, други ще си изкараме.
цитирай
4. apostapostoloff - От споделеното прозрение става ясно, че
08.06.2015 05:59
когато някой има нужда от пари, той трябва да изучи Интернет маркетинга и да се зхаване с Интернет бизнес. Така той никога вече няма да има нужда от пари. Говоря от личен опит.
цитирай
5. ko642 - Бре, Апостолофф е открил топлата ...
08.06.2015 07:45
Бре, Апостолофф е открил топлата вода!!
цитирай
6. vukovska - Ако сички се занимаваха само с ин...
08.06.2015 10:42
Ако сички се занимаваха само с интернет бизнес, немаше кой една тоалетна да изчисти или един хлеб да ви продаде, абе алооооо!
цитирай
7. bryunetsnakovalnia10 - Постингът няма да коментирам,
11.06.2015 09:14
но изказвам съгласието си с авторката в 7-ми коментар.
Както и да "предупредя", че 3-ти не е куул в този бръснещ полет на мисълта и остроумието и затова без извинение ще го барна "леко".

Поздрави на Вучето и извинение за подстригването на 3-ти коментар.

https://www.youtube.com/watch?v=I_tBdNy75HM
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 688563
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930