Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 11:13 - Едно, две, три…изненад-а-а-а!
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1946 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едни скорошни събития в иначе скучния ми (на пръв поглед!) живот на преподавателка, която живее сама с котката си и използва anti-aging козметика, ме накараха да се замисля за някои по-нестандартни любовни конфигурации.

Мислили ли сте си някога как ще реагирате, ако един ден се приберете вкъщи и заварите жена си с друга жена в леглото? Естествено, главните варианти са три:

Вариант А. Потривате доволно ръце, набързо се събличате и се присъединявате към дуото. Разбира се, в тази ситуация трябва първо да съобразите да не сте се вмирисали на пот, цигари и заводския стол, защото в противен случай е напълно възможно триото да не се осъществи.

Вариант Б. Правите грандиозен скандал, изхвърляте натрапницата навън (гледайте да е без обувки, понеже за една жена е много по-унизитено да се прибира вечер по метрото без обувки, отколкото без бельо, например!) и заявявате на жена си, че искате развод. И да изпере чаршафите. Веднага!

Вариант В. Правите се на невидим, тихо затваряте вратата след себе си и отивате да пиете в някой бар и да размишлявате върху случаката. След това животът си протича по старому.

Хипотетично вариантите може да са три, но всъщност една подобна житейска ситуация може да има много и най-различни неочаквани обрати.

От личен опит (далечен, но все още спомените са живи) ще ви кажа, че животът в тройка[1] –   mйnage а trois, threesome, trekant, шведская семья, 三角家庭 и пр.  е нещо, с което или сте достатъчно издържливи психически и физически да се справите, или ви е*ава майката и ви праща задълго или в клиника за алкохолици или на чести посещения в кабинета на д-р Янакиев (който НЕ е ортопед, нито пък уролог). И веднага обяснявам защо е толкова трудоемко и травмиращо да си част от любовен тръгълник.

Когато си в състояние на тройка, в началото всичко изглежда възможно – казвате си „Ще се преместим в Швеция, ще се оженим помежду си и ще работим в бензионастанция на Statoil, понеже е готино и тримата да носим еднакви на цвят гащеризони.“  Животът е прекрасен, защото за разлика от другите, пред вас вратите на сексуалния рай са не просто открехнати, а направо широко отворени.

Когато си в състояние на тройка, кафето никога не свършва неочаквано една сутрин, понеже все един от трима ще се е сетил да купи предния ден. Освен това нараства с петдесет процента и шансът да бъде решена цялата кръстословица в неделния вестник. Това, разбира се, идва да покаже, че процентът на интелигентност логично е по-висок в домакинства, в които партньорите са повече от двама на брой.

Когато си в състояние на тройка, винаги получавате по-голяма маса в ресторант.  Проблемът с ходенето по заведения (а и за месечните разходи по принцип)  обаче е, че консумацията на храна и алкохол от трима вместо от двама фатално затежава тройно на общия бюджет. Единственият изход от неприятната финансова ситуация е един от вас да спре алкохола, цигарите, да премине към суровоядство и в крайна сметка да се изнесе в гаража, за да не харчи ток, докато гледа телевизия, ползва лаптоп или си глади ризите.

Когато си в състояние на тройка, животът на обикновените двойки ви се струва банален и скучен. Не че не им завиждате, разбира се, когато по време на празниците трябва да гостуватте на три чифта роднини и да купувате тройно повече подаръци…

Когато си в състояние на тройка, употребата на граматическото множествено число придобива нови измерения.Така например фразата  „Ние ще си имаме дете“ трябва да се разбира като „А. ще роди детето, но аз и Х. ще чакаме да видим на кого  е взело ушите, за да преценим кой е таткото и кой – баткото“.

Когато си в състояние на тройка, щастието също придобива други измерения. То е все едно с едната ръка да гребеш от купа с шоколадови дражета, а с другата – от купа с карамелени дражета. На фона на факта, че някои хора цял живот бъркат само в кутия с обикновени вафли, дражетата изглеждат далеч по-вълнуваща храна.

Но.

Когато си в състояние на тройка, подготви се също за завист, тайни, ревност, приемане, отхвърляне, смяна на местата, смяна на интересите, война, и повече война, недомлъвки, съмнения, взискателност, ултимативи, скишни погледи, закодирани есемеси, обвинения, заблуди, провалени планове, прекършени мечти, неравенство, неравноправност, непримиримост, унижение, падение.

Наистина, вариантите са три основно. Но винаги има и един скрит, четвърти. ..

image


[1] Забележете, че тук ще говоря не за еднократен акт с повече от един партньор, а за ситуация, при която трима партньори от различен пол в различни конфигурации имат дълготрайна връзка. – бел. ав.




Гласувай:
7



1. milady - вуче ,изпаднала си в “Откровение “ свише ...
10.10.2014 11:52
Поздрави ,мн.алтернативно. ;))
дерзай ..
цитирай
2. vukovska - Мерси, но!
10.10.2014 11:58
Не смятам, че е чак толкова алтернативно. Просто любовта, погледната под друг ъгъл.
цитирай
3. анонимен - AP...
10.10.2014 12:29
нормалнооо ,бе хора..
Любовта си е ..ЛюБофф....
А пЪк и Душата ..нямала пол...
според братята от New age ...
цитирай
4. minevv - hahah
10.10.2014 13:39
ahhahaha
цитирай
5. turb04 - Арабите имат значителен опит в този ...
10.10.2014 15:42
Арабите имат значителен опит в този тип връзки, че и в по-полигамни...
Допитай се. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 684614
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031