Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2014 10:05 - (бо)Жан и принцовете на бели коне. 4 глава. Божан успява да закърпи временно семейното щастие, но Мартен изгубва контрол и злоупотребява с една кухненска врата,
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3187 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 25.08.2014 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Последвалите няколко месеца (единайсет, за да сме точни), се превърнаха в осъвременена версия на „Войната на семейство Роуз (1989, режисьор: Уорън Адлър) – една великолепна филмова класика с участието на Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър, разказващ за ада, в който може да се превърне една щастлива любовна връзка.

В моментите, когато Мартен беше трезвен, се държеше по-мило и от котенце с осакатена лапичкаа: мяу-мяу, мър- мър, обичам те безкрайно, мили ми Жан! И понеже на Божан толкова му беше провинциалният акъл, всеки път се връзваше. И не спираше да си повтаря, че няма по-голям късметлия в софийските гей-среди от него, понеже живееше в апартамент, чийто месечен наем беше 2000 евро, при това с портиер!, и имаше реалната възможност един ден да стане официално г-н Санберже… Това в случай, че Мартен му предложеше да се оженят. В Испания, например. Или Холандия по-добре, че Мартен хич не харесваше испанците.

Между другото, бай Вито – Стръвния, портиерът, се оказа същинско съкровище, понеже само две седмици след като се бяха нанесли в жилището, Божан разбра откъде идва прякорът му. Не беше защото обича татарски кюфтета! О не! Бай Вито беше стръвен за живо месо – и най-вече за това, което се кандилкаше на Божан между тренираните бедра на уважаван орган на МВР.   От гледна точка на Божан, това с бай Вито не се броеше за изневяра, понеже човекът беше 42-ри набор и беше участвал  актовно в построяването на Димитровград, така че Божан чувстваше като свой граждански дълг да  му засвидетелства уважението си за положения труд в служба на родината от време на време.  Особено му харесваше фактът, че по време на „засвидетелстването“, бай Вито винаги оставаше с фуражка.

В периодите, когато Мартен беше кротък, двамата правеха невероятен секс (от тоя, при който човек вижда фойерверки, обажда се на 112, за да докладва за пожар, пожарната идва и после стават големи разправии)и вършееха заедно из скъпите барове и дискотеки на столицата. Мартен харчеше на вечер по един малък държавен външен дълг, за да черпи познати и непознти с шампанско, еротични танци в скута, стотици шотове, а веднъж дори купи на някакво момиче БМВ-то  на друг един пиян клиент в дискотеката, само защото момичето изстреля три фъстъка през вагината си. И той, понеже това му се стори невероятно забавно, нареди на напълнят багажника на току що купената кола с 12 килограма печен, осолен фъстък.  Ей така – искаше тлантливото момиче да си им достатъчно материал, с който да си стреля, когто си иска.

През февруари на 2013-а Божан се запозна с майката на Мартен – фамозната бивша Мис Долна Саксония. Тя го огледа отгоре до долу, попита го на френски как е, Божан отговори, че е добре, благодаря (на френски); после тя го попита същото и на немски, и въпреки че на Божан това взе да му заприличва на интервю за работа в международна фирма, запази самообладание, и даде същия отговор, само че на немски.  „Bien!,“ махна тогава великодушно с  ръка Мадам Майката на Мартен, при което 24-каратовите й гривни издрънчаха с приказно-деструктивния звук на староевропейски аристократичен снобизъм.  „Имате благословията ми да правите на воля любов, деца мои!Но не и преди да ми направите едно много мръсно мртини!“  Тя се разсмя театрално, отмятайки глава назад в поза, която си мислеше, че я доближава до най-добре заснетите кадри  на изящната Гарбо от 40-те, след което обаче побърза да се върне в натоящата година и да подшушне в ухотот н сина си: „Само че гледай, ако брадясалият ти любовник ми го приготвя това мартини, да си сложи ръкавици! Все пак сме в Източна Европа… Martin, mon ange!”

През април същата година Мартен реши, че му е писнало да се рамотава без работа и се зае да прави бизнес с износ на вина. Само че, докато обикаляше по разните еноложки изложения и частни  винарни из страната, винаги толкова много се напиваше по време на задължителната дегустация, че на другия ден не поменеш дали съответното вино му е харесало или не. В резултат на това подписа договори на сляпо с де-що имаше закъсали винопроизводители, което, разбира се, доведе до логичния крах на тази иначе крайно амбициозна предприемаческа идея.

Мартен Санберже се депресира. По-скоро му хареса идеята да бъде депресиран – тя му даваше пълната свобода да прави всичко, което според него хората с подобна диагноза са склонни да правят -  да се отегчва, да хленчи, да пие, да си купува неща, които не му трябват, да ходи на маникюр два пъти по-често от обичайното, да отглежда орхидеи…  А като за капак на всичко  започна да се вайка, че от него нищо не става,  Божан вложи цялата нежност, на която бяха способни челичените му ръце и изтръпналите от правене на фелцио устни, за да успкоява своя любим. А последният, в момент на временно разнежване и благодарност за полаганите грижи, реши да купи аквариум с две рибки на Божан.

После, една ранна сутрин  Мартен се прибра нашмъркан до ушите (този път семейство Ериксен не си бяха у дома, за да му помогнат да стигне до апартамента си, затова Мартен прекара цялата нощ  сред кипарисите, засадени от едната стрна на чакълента алея) и още преди съненият Божан да успее да му каже „Добро утро“, Мартен откърти кухненската врата от пантите й и я запрати по гаджето си. Божан полежа около три минути под вратата, и след като установи, че не е сериозно наранен, бавно се изправи, подпря вратата на кухненския плот, изтупа демонстративно пижамата си и със спокоен тон заяви, че се изнася.

-          Bon! – махна с ръка Мартен и се строполи възнак на смейното ложе. -  Разкарай се, но гледай преди това да оставиш кредитните ми карти на масата… Гнусно прасе такова. Грух-грух!

И както се смееше на собствената си несмешна смешка, така и заспа.

Божан действително си тръгна него ден. Сърцето му се късаше, но не беше по-скъсано от долнището на пижамата му, както и от кожата над едната му вежда.

През следващите шест седмици живя при Евангелия (по паспорт:  Георги Митрев, на 28, от Чирпан) и правеше всичко възможно да прикрие следите си от Мартен, понеже значеше, че като излезе от периода си на запой и влезе в периода си на Дядо Коледа, ще му домъчнее за него и ще поиска да си го върна на всяка цена. А и освен това беше гледал шест пъти „Вррагът в моето легло“ (1991, режисьор: Джоузеф Рубен) и страшно много симпатизираше н героинята на Джулия Робъртс. А напоследък и се идентифицираше с нея!

То така и стана. Точно както си го представяше.

Една сутрин Мартен Санберже, шесто поколение белгийски благородник, се събуди изтрезнял в омачкното си легло с рязмери на малък тенис-корт  в апартмента, недалеч от  Докторската градина, и си каза:

-          Merde, трябва да намеря българското лайно, понеже никой няма право да си тръгне от Мартен Санберже преди Мартен Санберже да му даде разрешението си!




Гласувай:
4



1. ady - Здравейте,
26.08.2014 13:13
за да не пиша под всеки постинг- Благодаря за чудесно поднесените истории. Отдавна тук не бях чела нещо така разтоварващо от една страна, от друга каращо те да се замислиш за някои неща.
цитирай
2. vukovska - You're very welcome! И аз така си ...
26.08.2014 13:30
You're very welcome! И аз така си мислех, докато се чудех каква да е концепцията на блога ми. Аман се каза от политически злободневки и езотерики от типа на "Какво ще е бъдещето ви според цвета на окосмението на пубиса ви"...
цитирай
3. turb04 - Значи аз нямам бъдеще...
26.08.2014 19:31
Значи аз нямам бъдеще...
цитирай
4. vukovska - Обезкосмяваш ли се? И аз :) Значи и ...
26.08.2014 19:48
Обезкосмяваш ли се? И аз :) Значи и двамата се лишаваме от бъдеще. Cool!
цитирай
5. turb04 - Не, бе. . . Освен, че се обезкосмявам ...
26.08.2014 20:04
Не, бе... Освен, че се обезкосмявам съм и вечен, та за какво ми е бъдеще...
цитирай
6. vukovska - Е айде сега, млад човек си! Според ...
26.08.2014 20:23
Е айде сега, млад човек си! Според будистките стандарти... А че наистина се обезкосмяваш - евала! Много е секси.
цитирай
7. turb04 - Ами, не търпя косми по себе си и по ...
26.08.2014 21:04
Ами, не търпя косми по себе си и по жената, с която съм... Сори...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 688171
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930