Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2014 11:33 - Тъпаци от провинцията на мол в София
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4237 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тъпаците сме аз, сестра ми и приятелят ни Тилко Канаферов.

Молът е The Mall.

Градът е ясен.

Колата ни е синя. Джипка. (Аз съм момиче и по презумция се предполага, че различавам колите главно по цветовете. Но пък по цветовете различавам и други неща като, например, зрелите от незрелите домати, истинска чанта Furla oт фалшива, тен от солариум и естествен тен и пр.)

Тази сутрин трябваше да станем нездравословно рано от гледна точка на кожата на лицето ми и черния ми дроб, който още не беше преработил алкохола от предната вечер, понеже имах важна среща на 100 км от където живея в осем и половина. Срещата обаче се провали (не е ли чудесно, когато това се случи, след като си висял час в задръствания по софийските улици и си разпъждал куци мераклии да мият стъклотото ти!) . Затова още в 9 без малко се озовахме в мола.  Нито един магазин не беше отворен и Тилко възкликна, че тишината е толкова сюрреалистична, че все едно влизаме в „Свети Седмочисленици“ със специална мисия от Бога.

Така стеклите се обстоятелства ни дадоха възможност да погледнем на мола с нови очи. Както и молът да погледне  с нови очи на нас. Понеже не всеки ден идват клиенти, които да го разглеждат така, все едно са в Колизеума. Ескалаторите и асансьорът работеха, така че първо се повозихме нагоре-надолу без особен ентусиазъм, но това ни омръзна бързо. После се подпряхме на перилата на първия етаж и понаблюдавахме известно време как приключили работата си чистачи се провират изпод наполовин вдигнатите решетки на магазините. Една от циганките си удари сложната фризура, състояща се от жълти, мазни кичури, прихванати над челото й челото с розова щипка,   в желязната релса, докато се провираше тромаво отдолу. Заклевам се, наистина видях как призрачно белите манекени на витрината, облечени в новата колекция за сезона, с досада завъртяха очи, и ако ръцете им не бяха заети да държат чантички и шалчета, щяха веднага да извадят ай-фоните си, за да туитнат на манекените от по-далечния бутик следната новина: „Мангусите ще съборят мола, докато си изнесат дебелите гъзове! Помощ, поръчайте фрапета!“

-          Еми то Zara-та ще я отворят чак в 10! По-добре да идем някъде да пием кафе, отколкото да висим тук! - каза сестра ми, която по принцип винаги дава рационални предложеия, понеже е много организирана и я бива да прави перфектни планове за пътувания и коктейли „облак“, които се състоят от мента и мастика в съотношение 50:50.

Тилко каза, че поне Starbucks трябва вече да е отворил, така че следващите 50 минути ги прекарахме на високи столчета с изглед към 200-метрова отсечка от „Цариградско шосе“ и депресиращите блокове на „Младост“ (не знам точно коя цифра,  но и не искам да знам). През това време Тилко изпи едно ягодово фрапе, сестра ми – едно лате (от което после й се доповръща, понеже, както всчики трябва да са осведомени, лактозата предизвиква такива ефекти върху организма на индивиди, надхвърлили кърмаческата възраст!), а аз си погледнах пак часовника, и реших, че  добре, дето не продават алкохол в кафенето!

Не си говорихме много. Просто от време на време ме напираше отвътре да възкликна: „Боже, пълни тъпаци!“  И пак се взирахме навън, където животът си течеше в отмерен ритъм:  оранжевите икаруси изсипваха гуреливи софиянци на спирката, доставчиците разнасяха палета с минерална вода, служителите от бизките офиси пушеха цигарки и говореха по мобилните с телефони, а една млада двойка влюбени скъса напаво пред очите ни -  той я хвана за шията и я разтресе, а тя се обиди и се фръцна.

Да се разхождаш из столичен мол, когато магазините не са отворени,  е малко като да си на сбирка на анонимните алкохолици. Виждаш само хора, които не искат да са там, но се налага.

Казах си, че непременно трябва да го направим отново.

Само че следващият път ще подраним още повече. Заповядайте с нас. Или по-добре да организираме мото-крос от провинцията до The Mall. Ще си направим пикник на откриттия паркинг, ще гледаме как зората изгрява над "Младост" и ще чакаме да отворят магазините. На кого е притрябвал баналният Джулай!?




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. turb04 - Другият път просто отидете да се ...
07.08.2014 11:44
Другият път просто отидете да се повъртите около централна гара - там какъв живот кипи!
цитирай
2. vukovska - Мерси за съвета. Ние даже не знаем ...
07.08.2014 16:10
Мерси за съвета. Ние даже не знаем къде е тая ЦГ, ама дано се намерят добри хора да ни упътят.
цитирай
3. turb04 - Обадете се другия път, пък аз ще ви ...
07.08.2014 17:03
Обадете се другия път, пък аз ще ви организирам джърни.
цитирай
4. анонимен - Off, TURBOLUDKO pak tuk;))
08.08.2014 23:31

Kак са натресе ...на ХОрата ....
Това е “писателско“ ,бе Идиоте!!
А, дамата е ..Софиянка ..
Баасси елементарния БЕК !!
с провинциални/ и други / комплекси / !!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 683945
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031