Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2014 11:14 - Тилко и Венера – началото в цифри
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1748 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След  многобройни срещи и раздели, подаване, приемане и отменяне на улитматуми за ВОЛ[1] и 30 кутии цигари, изпушени от нервност и вътрешно пренапрягане,  Тилко и Венера най-сетне могат да се нарекат двойка. Официално се водят като такава от 27 пълни работни дни, или, за да бъдем по-точни, от 216 реално прекарани заедно часа и отделно още 122 часа в размяна на съобщения помежду им във Facebook  и Viber. За това време двамата изядоха:

4 порции пълнозърнеста паста с домашно приготвено песто от магданоз и чесън

8 и половина милинки

две пици „Неаполитана“

6 кисели млекца

18 праскови

1 диня (всъщност само два резена от нея, понеже навреме хванаха котката на Венера да проявява рядкото за домашните любимци медико-психологическо състояние на citrullus lanatus humiliatio или по-известно с профанското си имe „опорочаване на дини чрез уриниране“)

2 гръцки салати

1 салата „Цезар“

4 печени люти чушлета (тях ги хапна Тилко, а Венера дръзна само да оближе връхчето на едната, понеже, както си призна свенливо, винаги като яде “нещо spicy”, после й люти на ануса).

За същото това време (сравнително) младата двойка[2] посетиха:

4 пъти бар „Бинджър“[3]

1 път родното село на Венера, където романтично се полюляха в хамакa й от детството, гониха около 20 минути из двора едно бяло пиле, докато го хванат и го връчат на баба й, за да го сготви за вечеря  (Венера хапна само трътката и една варена царевица, понеже, както може би си спомняте, тя е вегетарианка), а вечерта се усамотиха в градината при чимширите и се държаха за ръцете, необръщайки внимание на свинята, която имаше някакво страдание и не преставаше да грухти откъм кочината си в дъното на овощната градинка.

1 филм в градското кино, в който нация от генетично еволюирали маймуни бяха предвождани от шимпанзето Цезар, при вида на което Венера възкликна, че все едно вижда бившето си гадже Антон от времето, след като започнал да тренира боди-билдинг. Тилко леко се смути от този спонтанен коментар, понеже не беше сигурен дали трябва да се радва, че бившето гадже е сравнявано с маймуна, или да се притеснява от факта, че става въпрос за една наистина добре сложена маймуна с фигура, която той самият никога не би имал упортството (нито пък желанието) да постигне.

1 път конната база край Разлог, където Тилко плати 50 лева, за да може Венера да поязди половин час коня Нахут. Инструктурът по езда подложи дланите си, за да й помогне да се покачи върху Нахут; тя намести лявото си стъпало в импровизираното стреме и с пъшкане успя да прехвърли десния си крак през широкия, красив гръб на жиивотното.  В следващия момент обаче загуби равновесие и се изхлузи като чувал с картофи от другата му страна. Тилко и инструкторът се втурнаха да я изправят на крака, а Венера, видимо уплашена и много засрамена, се изсмя с престорено безгрижния смях на дете, което другите хлапета в пясъчника постоянно цапардосват по главата с пластмасовите си гребълца, но то въпреки всичко не иска да изглежда слабохарактерно в очите им. Вечеряха на открито, край огъня, който други почиващи на базата, поддържаха със сушени борови цепеници.  Не разговаряха повече за случката с неуспешното яхане на Нахут, но чак до лягане Венера не престана да измъква измежду черните си, прилични на вълната на високопланинска каракачанска овца кичури коси, засъхнали топчета конска тор.

Както сами можете да се убедите, романтиката и приключенията  са неотменна част от интензивната връзка на Тилко и Венера, както, разбира се, би трябвало да бъде във всяка една, набираща скорост любовна история. Ах, първите трепети на любовта! Кой не си спомня за тях с носталгия и малко завист към онези, които тепърва й се отдават!...

Не знам още колко  още пълни работни дни и реално оползотворени часове ще прекарат заедно нашите герои оттук нататък, но в едно можете да бъдете сигурни – ние ще продължим да ги следваме в техния път, който, да се надяваме, ще бъде осеян с рози и каранфили. И в никой случай със засъхнали топчета конски лайна.


[1] Тези от вас, които са родени след 1990 г., няма как да са запознати с тази част от детско-младежкия уличен жаргон от 70-те и 80-те години на миналия век, според който абревиацията ВОЛ (Вечна Обич и Любов), изписана на стената на жилищния блок с парче червена тухла или тебешир, изълняваше нещо като заклинание между двама млади с всевечна давност. – бел ав.

[2] На тяхната средна възраст Брад Пит вече се беше снимал в „Интервю с вампир“, а циганката Роза, която всеки вторник и събота инспектира кофите за боклук зад моя блок, е станала баба за първи път. – бел. ав.

[3] Binger (англ. сленг) – бонг за пушене на марихуана и други опиати. – бел. ав.




Гласувай:
4



1. turb04 - Ааа, много добро! :) Не е като п...
06.08.2014 18:44
Ааа, много добро! :)
Не е като писанията на деда ти Кушел и на "Лъчо Мозъка" minevv, но пък доста се посмях!
Хубава вечер! :)
цитирай
2. vukovska - Жив и здрав, turbo4! Наздраве от мен ...
06.08.2014 19:14
Жив и здрав, turbo4! Наздраве от мен с пожелания да станеш turbo5!
цитирай
3. turb04 - А, благодарско, ама аз съм едно ч...
06.08.2014 19:32
А, благодарско, ама аз съм едно четворно безалкохолно турбо и не знам кви ще ги върша, ако ми се появи пета степен на турбото! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 684585
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031