Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2014 00:13 - Магията на гръцкия магнит за хладилник – 3. The Myth Crasher
Автор: vukovska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1399 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 04.08.2014 00:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Ще започна днешната, трета част от поредицата за гръцкия магнит ппо начин, по който винаги казвам на студентите си, че трябва да избягват, когато пишат есе. А именно с клиширана генерализация, която в случая ще бъде тази: Животът е странен и нелогичен. Един ден ти покаже усмихнатото си лице, а на другия ти обърне насрания си задник.

Тилко Канаферов позна променливата натура на живота точно в тази последователност и то в рамките само на 24 часа.

В нощта след втория полуфинален мач между Холандия и Арженттина Тилко беше поканен (или по-добре да кажем, примамен) в апартамента на своята Facebook любима,  за да изпият по още едно питие. На това място читателят очаква, че втората среща ще получи своя логичен завършек в леглото или направо върху кухненския плот, ако Венера се окажеше експериментаторка с опит в акробатичния секс. Това, което се случи обаче, нямаше нищо общо нито с акробатиката, нито със секса.

Венера извади цяла, неначената още бутилка Jameson, от която отпиваха, докато си разменяха романтични думи и откриваха все нови и нови съвпадения помежду си, което беше сигурен знак за това, че е било изписано върху звездите още при раждането им един ден да се срещнат, да се влюбят и да използват няколко стотици презерватива Durex “за двойно удоволствие“ преди Венера да произнесе заветната за всяка влюбена жена фраза: „Искам да родя твоите деца“. Така, например, с възхита установиха, че и двамата обожават Флоренция. Но докато Венера разказваше как е хвърляла монетки от по една и две стотинки между бивните на прочутото бронзово прасенце – чешмичка на Piazza del Mercato Nuovo, Тилко усети как клепачите му натежават все повече. И в един момент той вече не чуваше леко лигавия глас на Венера, защото сънуваше как самият той e на въпросния площад във Флоренция, но вместо да хвърля стотинки в устата на прасето, се е навел и трескаво събира от водата в шепа монети от по 50 евро цента.

Когато Тилко се събуди в неудобна поза на дивана в хола, дисплеят на телефона му показваше 7:45. Венера я нямаше, но за сметка на това смъртоносно главоболие беше заседнало като буца в задната част на черепа му. Тилко се изправи,олюлявайки се, изпи чаша чешмяна вода в кухнята, вперил поглед в гръцкия магнит върху вратата на хладилника, след което си извика такси и напусна апартамента със смътното предчувствие, че нещо не е както трябва.

Когато осем часа по-късно получи съобщение от Венера във Viber, нещата му се  изясниха. „Няма да се получи.“ Тилко овеси нос. Понякога не му се получаваше фондьото, но винаги опитваше пак. Защо и при хората не можеше да е като при готвенето? Кога бяха престанали да опитват?

Магнитът всъщност не работеше. Или поне ако беше проработил в началото, после беше изгубил магическата си сила, попадайки в ръцете (т.е. върху хладилника) на поредната силна, модерна девойка, научила се да оцелява емоционално в жестокия свят на сексуална конкуренция и прекършени пениси и мечти, благодарение на сериали като Sex and the City и Lipstick Jungle, както и на вдъхновяващото перо на Паулу Куельо.

Поуката от цялата тази история се подразбира: Магия няма. Има само липса на желание за магия.

И винаги си имайте едно наум, когато приятелка ви подари амулет за любов! Ако е струвал под пет евро, да знаете, че става само за украса.




Гласувай:
4



1. novitejivotni - За първи път попадам тук,
04.08.2014 03:08
и само искам да кажа, че съм възхитен !
И леко озадачен, как всичките тия чудеса, като че ли остават незабелязани.
цитирай
2. vukovska - Ами добре дошъл! И. . . life is mag...
04.08.2014 10:31
Ами добре дошъл! И... life is magical :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vukovska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 687358
Постинги: 228
Коментари: 638
Гласове: 388
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930